// dimo

Начало / Новини / Ученици и студенти ще бъдат PR специалисти за един ден

Новини

Ученици и студенти ще бъдат PR специалисти за един ден

Ученици и студенти ще бъдат PR специалисти за един ден

Конкурс за есе ще определи най-талантливите млади комуникатори, победителят ще се обучава със стипендия в програма на
Британския институт за PR

Ученици и студенти ще прекарат един ден в работната атмосфера на PR отделите на големи български организации.

Инициативата е част от проект на Apeiron Academy - организация, която предоставя образователни възможности в сферата на бизнес комуникациите, PR и маркетинг.
Проектът е насочен към създаване на разнообразни възможности пред младите хора за професионално, социално и личностно реализиране. Той има за цел да спомогне за развиване на комуникативните им умения, улесняване на социалнат им интеграция, както и кариерното им ориентиране.
За участие в инициативата „Един ден в PR отдела на...” могат да кандидатстват младежи (16-21 г.) от цялата страна като подготвят есе на тема „Как бих представил България, ако бях PR специалист?”. Основното изискване е да нямат професионална подготовка в тази област. Най-талантливите комуникатори ще бъдат оценени от жури, съставено от възпитаници и преподаватели на Британския институт за PR - the Chartered Institute of PR (CIPR).
Авторите на десетте най-добри есета ще могат да прекарат един ден през юли в комуникационен отдел на организация - партньор на проекта - Мобилтел, БНП Париба Лични Финанси, Белла България, Делойт, Данон Сердика, Актив Груп, ПОК „Съгласие” и Джуниър Ачийвмънт България. Освен запознаване отблизо с дейността на PR специалистите, десетте победители ще преминат през подготвителен модул за повишаване на личните комуникативни и презентаторски умения. Голямата награда в конкурса е пълна стипендия за обучение в квалификационната програма на CIPR – Foundation Award in PR.
Квалификацията е подходяща за всеки, който тепърва навлиза в PR професията. Курсът е с продължителност 3 дни, като включва общо 15 часа лекции и практически казуси. Заниманията се водят на английски език от акредитиран гост-лектор от Великобритания. Apeiron Academy е първият квалификационен център извън Великобритания, където курсът ще се провежда от октомври 2010 г.

„Един ден в PR отдела на...” ще се проведе в началото на юли. Есета за участие в конкурса могат да се подават от 1 до 17 юни 2010 г.

„Как бих представил Блгария, ако бях PR специалист?”
Коментари