// dimo

Начало / Новини / Тази вечер: с втория брой на "Ателие" АМТВ се присъединява към инициативата "Да спасм Емо с изкуство"

Новини

Таз вечер: с втория брой на "Ателие" АМТВ се присъединява към инициативата "Да спасм Емо с изкуство"

Тази вечер: с втория брой на "Ателие" АМТВ се присъединява към инициативата "Да спасм Емо с изкуство"

Знаете ли кой е Емил Харизанов? Талантлив , български художник, едва на 23. Всичко хубаво предстои да се случи, нали? Не и след това, оето вече се случи. На 24 август 2008 година след скок в морето, Емо чупи шиен прешлен и остава обездвижен. Предстои скъпа операция, за която средствата не достигат.

Студентката ТВ Алма Матер не може да остане безучастна към случващото се с това младо и талантливо момче. По време наинициативата „Да почистим студентски град заедно” , екипът на Алма Матер ТВ обяви съпричастността си към каузата „Да спасим Емо”. Екипът на студентската телевизия обяви създаването на инициативен комитет в помощ на Емил. Членове на комитета са Светослав Кокалов (ректор на НХА), Радослав Спасов (режисьор и оператор), Георги Лозанов (медиен експерт), Росица Обрешкова (НАТФИЗ), Петя Теевенска (БНТ1), Валерия Велева (вестник Труд), Борислав Зюмбюлев (вестник 24 часа). Ще се включим със всичко, което е по силите ни” заяви Доц. Светослав Кокалов. „…Предстои търг за продажба на картини в Евро- български културен център, а след това и мащабен благотворителен концерт на открито през месец май. Надяваме се да привлечем младите хора и да ги направим съпричастни. Такова нещастие може да се случи на всеки. Нека останем заедно в такива моменти и което и по-важно: нека действаме заедно ”, продължи Кокалов.

На 21. 04. от 23:00 часа по БНТ1 в предаването за култура и медии „Ателие” , реализирано от екипа на Алма Матер ТВ, ще можете да видите и самия Емил, на когото е посветен този втори брой на „Ателие”.

На страниците на 24 часа очаквайте допълнителна информация за предстоящите инициативи. Всички заедно, нека спасим Емо!

Можете да подкрепите инициативата като изпратите дарителски SMS с текст „DMS Emo“ на номер 17 777 (за всички мобилни оператори)

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

За повече информация относно инициативата – http://save-emo.org/view

В ПРЕДАВАНЕТО ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ ОЩЕ:

- Skiller – до кого и как стига beatbox-а – първото Balkan Beat Party в Backstage

- Явор Николов за светлата и тъмната страна на фотографията

- Анджела Родел – как едно американско момиче почти играе себе си в българския филм „Козелът”

- Елеонора Божилова – къде се срещат философият и перуанската кухня
Коментари