// dimo

Начало / Новини / Русенският университет "Ангел Кънчев" с участие в нов международен проект

Новини

Русенският университет "Ангел Кънчев" с участие в нов международен проект

Русенският университет "Ангел Кънчев" с участие в нов международен проект

Екип на катедрата „Бизнес и мениджмънт” към Русенския университет „Ангел Кънчев” започва работа по нов международен проект, финансиран пряко от Генерална дирекция „Предприятия и промишленост” на Европейската комисия.

 Проектът STARTENT – Насърчаване на партньорството «бизнес-университет» в обучението по  предприемачество в Европа, обединява усилията на 10 партньори от Белгия, България, Кипър, Италия, Португалия, Румъния, Испания и Великобритания. Сред тях са университети, фондации, бизнес и иновационен център, търговско-промишлена палата и Европейска ассоциация на малки и средни предприятия.

 

 

 

Целта на STARTENT е чрез 15-месечна програма от дейности да се създаде модел за формиране на предприемаческа култура у младите хора и се подобри качеството на тяхното образование чрез тясно взаимодействие между академични групи и активни бизнесмени. Планирано е разработване на иновативни учебни пособия за висше образование; събиране и разпространяване на истории за успешни европейски предприемачи; създаване на наръчници, основаващи се на действителни казуси от реалната бизнес практика. По проекта ще се организират три европейски награди за предприемачески инициаиви и за събиране на истории за успешно предприемачество.

 

 

 

България е представена от Русенския университет и Българо-румънската търговско-промишлена палата. От 12 до 14 януари в Тенерифе-Испания ще се проведе първата работна среща по проекта, а заключителният семинар ще бъде с русенско домакинство. Координатор на проекта е Технологичният институт де Канариес в Испания.
Коментари