// dimo

Начало / Новини / Русенски университет създават мобила лаборатория по индустриални мрежи

Новини

Русенски университет създават мобилна лаборатория по инустриални мрежи

Русенски университет създават мобила лаборатория по индустриални мрежи

Мобилна аборатория за обучение и пренос на данни в индустриални мрежи създава екип от учени и студенти на катедрите „Автоматика, информационна и управляваща техника” и „Комуникационна техника и технологии” на Русенския университет по проект CoNet (Мрежа за сътрудничество и обучение по индустриални мрежи), финансиран от Европейската комисия.

На първата работна среща през октомвр 2009 г. в Антверпен на Русенския университет беше възложено създаването на мобилната лаборатория и подготовката на учебното пособие на един от образователните модули – Siemens Profinet (Profinet, базирана на Сименс програмируеми контролери). Лабораторията ще бъде преносима и ще може да се използва както в учебния процес със студентите, така и при обучението на място във фирмите.

От 3 до 7 февруари в Краков, Полша, е планиран вторият семинар на партньорите, а през юни тази година Русенският университет ще бъде домакин на третия работен форум. Координатор за България е гл. ас. Мария Попова от катедрата по автоматика.
Коментари