// dimo

Начало / Новини / Публична дискусия „Имигрантите - готови ли сме за тях?“

Новини

Публична дискусия „Имигрантите - готови ли сме за тях?“

На 14 декеври от 15.30 часа в Лилавия салон на Чешкия културен център на ул. „Г.С.Раковски“ 100 в столицата ще се състои Публична дискусия на тема: „Имигрантите - готови ли смe за тях?“. Събитието се организира от Център за модернизиране на политиките в партньорство с Център за имиграция и интеграция и Център за европейски бежански, миграционни и етнически изследвания.

Модератор на дискусията е доц.д-р Анна Кръстева, ръководител на Департамента по политически науки в Нов български университет, директор на Центъра за европейски бежански, миграционни и етнически изследвания и главен редактор на публикуваното в САЩ международно списание “Southeastern Europe”.

Има ли и каква е готовността на обществото да приема и интегрира чужденци и какви тревоги пораждат те у българите ще бъдат опорните точки на дискусията между представители на политически партии, неправителствени организации, учени и изследователи, организации на имигранти, медии и граждани . Очаквайте откровен разговор с различни гледни точки за това дали се обръщаме след чернокожи по улицата, какви трудности изпитват имигрантите да си намерят работа, как възприемаме различните на работното място, в училище, в институциите.

Дискусията ще се предава пряко по интерактивната платформа на Портал ЕВРОПА .
Коментари