// dimo

Начало / Новини

Новини

Новини

Безплатни курсове по английски, компютърна грамотност и инициативност и предприемачество

Частен Професионален Колеж „ОМЕГА" предлага безплатни обучения по схема „АЗ Мога" към Оперативна програма за Развитие на Човешките ресурси. Обученията са финансирани от Европейския Съюз посредством ваучери. Процедурите по кандидатстване на желаещите обучение се осъществяват от съответните Дирекции "Бюро по труда". Ваучери могат да се вземат от Бюрото по труда по местоживеене и след попълване на съответните документи.

Литературен конкурс "Кръстопът на Музите"

Станалият традиционен поетичен конкурс "Кръстопът на музите" е в рамките на Международния столичен фестивал на изкуствата със същото наименование.

Проектът “Европейски стипендии и награди” се удължава с още две години

46 млн. лева допълнително ни отпуска Европейският социален фонд по проекта “Студентски стипендии и награди” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, обявиха от Министрество на образованието, младежта и науката.

Първото онлайн околосветско пътешествие

"И най-дългото пътуване започва от първата крачка" - Лао Дзъ

Според социологически проучвания над 80% от хората посочват обиколка на Планетата като първото нещо, което биха реализирали ако имат достатъчно средства и време.

Международен конкурс - журналисти срещу наркотиците

Международният журналистически конкурс се провежда в рамките на информационна кампания по проект “Addicted to Life”, финансиран от Генералната дирекция на ЕК „Правосъдие, свобода и сигурност”. В него могат да се включат журналисти от България, Франция, Унгария и Македония, проявяващи интерес към теми, свързани със социалните и здравните аспекти на употребата на наркотични вещества. За всяка от страните е предвидена награда в размер от 1000 евро за най-добър журналистически материал по темата.

Програма "Старт на кариерата"

Програма "Старт на кариерата" дава възможност на 817 млади висшисти, до 29-годишна възраст, в рамките на девет месеца да придобият трудов стаж и опит по своята специалност. Програмата се осъществява от Министерството на труда и социалната политикаи Агенцията по заетостта.

Колопоход под патронажа на Сергей Игнатов за края на академичната година

На 10 юли 2010 г. от 9,30 часа Националното представителство на студентските съвети (НПСС) организира традиционния колопоход по повод закриването на академичната 2009/2010 година във Висшите училища на Република Бълария. Колопоходът е под патронажа на Министърът на образованието, младежта и науката на Република България проф. д-р Сергей Игнатов и се организира от Националното представителство на студентските съвети, от Студентски съвет на Нов български университет и „Софийски колоездачен клуб 1889”, със съдействието и финансовата помощ на Министерството на образованието, младежта и науката, на Националното представителство на студентските съвети, М-Тел и Минерална вода Девин.

Благотворителен концерт „Да помогнем на Йордан Янакиев”

Доц. Йордан Янакиев е бъгарски хореограф с над 40-годишен професионален стаж като артист-балетист, 8 години танцьор и 24 години главен хореограф на Държавен ансамбъл „Филип Кутев”. Специализира в ГИТИС - Москва, преподава в Държавното хореографско училище – София, над 15 години ръководи катедра „Хореография” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград и преподава в Нов български университет.
Доц. Янакиев е създателя на едни от най-запомнящите се български народни танци като: "Граовци", "Коледно тайнство", "Мизийска сюита", "По жътва", "Шопска сюита", "Тракийски танц", "Варненски танц" и други.

Стаж в Европейския икономически и социален комитет

Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК, European Economic and Social Committee) предлага стажантски програми за дълъг (петмесечен) и кратък (от един до три месеца) период.ЕИСК е консултативен орган, който дава на икономическите и социалните партньори в Европа като работодатели, синдикати, представители на малки фирми, земеделски производители, сдружения, потребители и други възможност да изкажат своето официално становище относно политиките на Европейския съюз.

Безплатно обучение по разследваща журналистика

Млади журналсти имат възможност да участват в безплатен курс по разследваща журналистика. Обучението ще се проведе между 23 и 26 август 2010 в Потсдам, а организатори са международното журналистическо сдружение M100 Sanssouci Colloquium.
Обучението ще бъде водено от професионалисти, като семинарите ще включват въведение в практиката и теорията на журналистическото разследване.
Обучението се провежда съвместно с "Европейска младежка преса" и германската Комисия за електронни медии към ЮНЕСКО.