// dimo

Начало / Младите блогъри / back from balchick & malko za kirilicata

back from balchick & malko za kirilicata

share and express

"тъжно ми е, когато студетни от фми не знаят какво е пощенски списък, щото му викат ‘mailing lista’. ясно ми е, че в първия месец е усилие да започнеш да използваш нов термин, но ако всяко нещо, което изисква внимание или усилие се пренебрегваше, щяхме да си пишем с рисунки по стените, все още."

бях три дни на вилата в балчик. направих и снимки, които утре може би ще кача в picasa. дори си поиграх с няколко капки и листа от рози. но днешното софийско слънце и умората от снощното пътуване не ми позволяват да напиша нищо красиво, затова ще си запазя думите затворени в бележника за още един ден, преди да ги споделя.

 

за да не изглежда този текст, като рклама за утрешния, ще пиша за единственото, за което мога да пиша, когато съм изморен и отегчен – ще мрънкам.
следя аз един пощенски списък на един курс във фми. c & linux се казва. преди време се опитахме с една колежка да накараме хората да пишат на кирилица с оглед на това ще се пише на български в тоя списък, пък и е супер гадно да четеш маймунски писания. да, ама не. във фирмата, в която работя също има хора, които пишат на латиница, но те поне рядко пишат на български, тъй като по-често се пише а английски по списъците.

 

тъжно ми е, когато студетни от фми не знаят какво е пощенски списък, щото му викат ‘mailing lista’. ясно ми е, че в първия месец е усилие да започнеш да използваш нов термин, но ако всяко нещо, което изисква внимание или усилие се пренебрегваше, щяхме да си пишем с рисунки по стените, все още.

 

някак си не ми се струва нормално на въпрос „мога ли да го представя като проект за края на семестъра„, преподавателя а отговори „stava za project! radvam se i ti pojelavam da go napravish. ako iskash moga da ti pomogna s razyasneniya (kak deistva)“ – действа дразнещо :)

 

п.п. вече има проверка на правописа за български език в google chrome. забравих да кажа – щастлив съм

 
Коментари