// dimo

Начало / Младите блогъри

Младит блогъри

Размисли за книгата и моловете

Моето мнение

"...Оказва се, че "27.4% от българите не са прочели нито ред от книга през миналата година, а 14% смятат, че изобщо не е нужно да купуват литература" (ей, само връзки към колеги :). Има и по-стряскащи данни от същото изследване. Лошото е, че са истина. Случвало ми се е да попадна на човек, който с гордост да заявява, че никога не е чел книга в живото си. И съм се стряскал. /.../Странното е, че пиша тези редове, докато някой твърди, че "Моловете били част от нашето ДНК"."

back from balchick & malko za kirilicata

share and express

"тъжно ми е, когато студетни от фми не знаят какво е пощенски списък, щото му викат ‘mailing lista’. ясно ми е, че в първия месец е усилие да започнеш да използваш нов термин, но ако всяко нещо, което изисква внимание или усилие се пренебрегваше, щяхме да си пишем с рисунки по стените, все още."

Изпити

Кутия за всичко

"Една от причините да се откажа от висшето образование в България беше липсата на ентусиазъм, база, интерес на колегите и преподавателите, и общото усещане за „ние ви лъжем, че учим, вие ни лъжете, че това, което учим изобщо има някакъв смисъл“. Безкрайната отдалеченост на академичното образование от реалността и абсурдността да има някаква реална полза в някакъв бъдещ момент (поне във ФЖМК) ме разочарова много. Затова излязох навън (което се оказа по-лесно отколкото очаквах) и там се сблъках с леко шокиращо наблюдение. Не е чак толкова по-различно."

Проект: Светът е страхотен

Кутия за всичко

Откакто се появиха серията The world is awesome!, все си мисля, че искам и аз да се разпиша, защото не са включили много страхотни неща, които аз например обичам.

малко за buzz

Share & Express..

вчера една приятелка ме попита „какво е google buzz“ истината е, че вече втора седмица се каня да напиша текст за google buzz.
като, разбира се, не съм човек, който отразява и анализира всичко, което се случва във вселената, но пък google buzz е нещо интересно. не ме интересува социалния отпечатак, който buzz оставя в обществото. харесва ми, да имам този начин на споделена комуникация с всичките си приятели. на моята приятелка ѝ е трудно да разбере какво е google buzz, защото тя все още не зне до къде се простигат възможностите на електронната поща, какво може да прави с хранилките на сайтовете, които следи и т.н.

Запетайки, запетайки!

/dev/null

През последните години ми се налага да си пиша с всякакви хора. С голяма част си пишем на английски, с по-малка - на български. Излишно е да споменавам, че хората не се стараят прекалено email кореспонденцията им да е граматически изрядна (много HR компании не се старят да пишат на кирилица, то какво остава да пишат грамотно). Един доста неприятен ефект от това се явява съмнението към собствената ти грамотност. В началото човек пише грамотно и се старае да не се дразни на грешките на събеседниците си. С течене на времето започва да ги приема и дори да ги допуска. След още време започва да забравя кое е грешка и кое е вярно и се влива в стадото на неграмотните.

Веселин Петков - Share and Express

Share and Express

след като прочетох историята на ива за градския транспорт, видях че google са подобрили поддръжката за арабски езици и се замислих. намирам за изумително, как е възможно аз и някой в пустинята да достъпваме една и съща информация, в едно и също време, на родните си езици и всичко това да е напълно нормално и в реда на нещата. докато само преди години звучеше като идея, взета от star wars. но всъщност, такива неща са нормални за мен. [...]

Следене, ЗЕС, фактите

Кутията за всичко

Изненадана съм. В ефир видях да се излъчва адекватно и сериозно мнение, което е насочено активно критично към настоящия парламент и то, горе-долу, докато темата е още гореща.
(Идеално щеше да е, ако това беше излъчено ПРЕДИ да приемат закона, не след, но все пак, напредък!).

Стартира StudentForums.BG

Отвъд ириса...

От вчера се разпространи новина за новата нишова рекламна мрежа на User Media - StudentForums.BG.
Любопитен факт е, че StudentForums.BG стартира с проучване на Gemius, което отчете 530 000 души месечна аудитория. StudentForums.BG обединява в единна рекламна мрежа 10 от най-актуалните и популярни студентски форуми, сайтове и социални младежки мрежи в България.