// dimo

Начало

Новини

Безплатни курсове по английски, компютърна грамотност и инициативност и предприемачество

Частен Професионален Колеж „ОМЕГА" предлага безплатни обучения по схема „АЗ Мога" към Оперативна програма за Развитие на Човешките ресурси. Обученията са финансирани от Европейския Съюз посредством ваучери. Процедурите по кандидатстване на желаещите обучение се осъществяват от съответните Дирекции "Бюро по труда". Ваучери могат да се вземат от Бюрото по труда по местоживеене и след попълване на съответните документи.

Проектът “Европейски стипендии и награди” се удължава с още две години

46 млн. лева допълнително ни отпуска Европейският социален фонд по проекта “Студентски стипендии и награди” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, обявиха от Министрество на образованието, младежта и науката.

Международен конкурс - журналисти срещу наркотиците

Международният журналистически конкурс се провежда в рамките на информационна кампания по проект “Addicted to Life”, финансиран от Генералната дирекция на ЕК „Правосъдие, свобода и сигурност”. В него могат да се включат журналисти от България, Франция, Унгария и Македония, проявяващи интерес към теми, свързани със социалните и здравните аспекти на употребата на наркотични вещества. За всяка от страните е предвидена награда в размер от 1000 евро за най-добър журналистически материал по темата.

Честит празник!

Снимка на предполагаемо НЛО над планината Вашингтон в Ню Хампшър, направена през 1870 г.

Световен ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО) ;)

1 юли

July Morning :) :) :)

На какво залагате най-много за бъдещото си кариерно развитие?

Ку-ку: Презареждане

Младите блогъри

Кутия за всичко

"Една от причините да се откажа от висшето образование в България беше липсата на ентусиазъм, база, интерес на колегите и преподавателите, и общото усещане за „ние ви лъжем, че учим, вие ни лъжете, че това, което учим изобщо има някакъв смисъл“. Безкрайната отдалеченост на академичното образование от реалността и абсурдността да има някаква реална полза в някакъв бъдещ момент (поне във ФЖМК) ме разочарова много. Затова излязох навън (което се оказа по-лесно отколкото очаквах) и там се сблъках с леко шокиращо наблюдение. Не е чак толкова по-различно."

share and express

"тъжно ми е, когато студетни от фми не знаят какво е пощенски списък, щото му викат ‘mailing lista’. ясно ми е, че в първия месец е усилие да започнеш да използваш нов термин, но ако всяко нещо, което изисква внимание или усилие се пренебрегваше, щяхме да си пишем с рисунки по стените, все още."

Моето мнение

"...Оказва се, че "27.4% от българите не са прочели нито ред от книга през миналата година, а 14% смятат, че изобщо не е нужно да купуват литература" (ей, само връзки към колеги :). Има и по-стряскащи данни от същото изследване. Лошото е, че са истина. Случвало ми се е да попадна на човек, който с гордост да заявява, че никога не е чел книга в живото си. И съм се стряскал. /.../Странното е, че пиша тези редове, докато някой твърди, че "Моловете били част от нашето ДНК"."

And we are going SOCIAL! Follow us on Facebook and Twitter!

Каквото и да се каже за социалните мрежи - ще бъде малко, изтъркано, скучно и излишно. Затова само ще кажем - вече и нас ни има - Facebook, Twitter, Flickr и има какво да предложим :)