// dimo

Начало / Младите блогъри / На вниманието на министъра на образованието

На вниманието на министъра на образованието

На вниманието на министъра на образованието

Шарки

Шарени мисли за шарени работи

Чак не знам от къде и как да я подхвана. Много време си оставих да ми мине изненадата, ядосването и т.н. Но безумията в учебниците са си за отбелязване.
А днес ще се запознаем с един от учебниците по информационни технологии, по-точно този за 4-ти клас.
Все си мислех че по този предмет най-голямата глупост би била сложни термини или недопреведени неща, но и тук успяха да ме зненадат. И то не просто изненада, а жив нокаут.
Повод да открия топлата вода е следното нежно описание, което моето хлапе ми приготви от училище по случай 8-ми март и аз получих по пощата:
"Моята майка се казва Гергана. Тя е с бяла като сняг кожа.Косата и е кафява като очите й. Мама е програмист. Тя говори много по телефона. Пие само на празници…" 
В началото се разнежих на бялата кожа и другите ласкателства, но в момента в който разбрах, че пи само по празници се притесних. И не защото е лъжа, аз наистина пия само по празници, а защото алкохолът не е нещо ежедневно у нас и е много странно да се спомене.
Решена да вникна в ситуацията, подходих към въпроса ребром и от милото и нежно хлапе измъкнах, как му е хрумнала тази идея. А на вас ще ви я покажа в снимки:

it-4grade-a

 Пример на описание за мама - първи

it-4grade-b

 Пример на описание за мама - втои

Та тези ми ти примери дали идеята на синчето. А на мен ми е странно това като метод за шпионаж ли се ползва, като метод за ранна диагностика на алкохолизъм ли? И какво за бога прави в учебниците за 4-ти клас?
Та г-н Игнатов – моля приберете си вересиите!
 
Коментари